Home Depot lijkt een positieve uitzondering in de tanende retailsector

Home Depot ( NYSE : HD) lijkt de vaart nu mee te hebben nadat het recent haar beter dan verwachte Q1-resultaten publiceerde. Hiermee lijkt het bedrijf een positieve uitzondering in de tanende retailsector. Het huishoudelijke bedrijf versloeg de verwachtingen van de analisten en verhoogde tevens haar winstverwachting voor 2017. Home Depot ’s omzetten stegen in het eerste kwartaal met ruim 6 procent terwijl de consensus van The Street op 4,3 procent lag.

Home Depot lijkt nog steeds het voordeel te hebben dat mensen voor aankopen zoals drogers, keukengerei en wasmachines toch nog de voorkeur geven aan het kopen in fysieke winkels. Verder lijkt er koopdruk in de VS te zijn door de gestegen rentevoeten. Hierdoor willen mensen liever hun huizen verbeteren in plaats van een nieuw huis te kopen. Mede hierdoor is ook de vraag naar huishoudelijke vervangingsapparatuur gestegen: de Amerikaanse NAR’s Home Remodelling Index RMI) steeg het in afgelopen kwartaal met 5 punten naar 58. De hoogste stand sinds 2015.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Home Depot over dit jaar komt uit op 99,23 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar zodoende het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 88,52 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Home Depot in beeld plus taxaties 2017

aandeel

De analisten anticiperen voor 2017 op een recordnettowinst van 8,6 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 7,23 dollar verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 21,89.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,57 dollar. Home Depot 's dividendrendement komt hiermee uit op 2,26 procent. Het gemiddelde dividend van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een prima 1,64 procent.

Laatste taxaties rond de 148 dollar

De laatste 3 adviezen voor algemene detailhandel zijn afkomstig van BMO Capital Markets, Beleggers Belangen en Oppenheimer & Co

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Home Depot 's marktkapitalisatie 198,14 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 158,26 dollar.

Historische koersen Home Depot

aandeel homedepot

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.