Sanofi Aventis heeft geen fusiepartner nodig

Over de afgelopen 6 maanden steeg het aandeel Sanofi Aventis ruim 20 procent. Veel analisten roemen Sanofi Aventis’s brede businessmodel dat zowel uit diverse medische takken bestaat zoals oncologie, diabetes, hartziekten en zenuwziekten. De resultaten van het bedrijf over het eerste kwartaal lagen boven de verwachtingen van de meeste analisten. Sanofi Aventis gaf echter aan dat de tak voor diabetes dit jaar zal kunnen gaan krimpen.

De resultaten van het onderdeel Multiple Sclerose waren in lijn met de verwachtingen. Zo is het medicijn Duxipent steeds populairder aan het worden en lijkt het goedkeuring in de EU te kunnen krijgen.

Serge Weinberg, de voorzitter van het bedrijf benadrukte laatst nog dat het bedrijf absoluut niet op zoek is naar een partij om mee te fuseren.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 36,72 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 34,71 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Sanofi-Aventis in beeld plus taxaties 2017

aandeel

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 7,2 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 5,73 euro over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 15,42.

Fors dividend Sanofi-Aventis

De consensus van het dividend ligt op 3,01 euro per aandeel. Sanofi-Aventis 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,41 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een magere 0,35 procent.

Recente koersdoelen rond de 86 euro

Jefferies & Co., Barclays en Kepler Capital Markets gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Sanofi-Aventis 's marktkapitalisatie op dit moment 115,05 miljard euro.

Historische koersen Sanofi-Aventis

aandeel sanofi-aventisHet aandeel staat om 15.54 0,61 procent lager op 88,38 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.