Southwest Airlines lijkt aantrekkelijk, Buffett breidde zijn belang uit

Beleggers krijgen steeds meer oog voor het aandeel Southwest Airlines nadat de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett zijn belang in het bedrijf verhoogde. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel 4 procent hoger. Southwest had in april ruim 8,4 procent meer vliegverkeer. Daarnaast kondigde het bedrijf aan om ook permanent op Hawaii te gaan vliegen. Het bedrijf verhoogde onlangs haar dividend met 25 procent.

Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 21,37 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 20,43 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Southwest Airlines in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyse

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 2,32 miljard dollar. Over dit jaar koerst het bedrijf volgens de analisten af op een winst per aandeel van 3,82 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 15,95 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,41 cent. Southwest Airlines 's dividendrendement komt hiermee uit op 0,67 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de luchtvaartbedrijven ligt op een nihile 0,01 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Southwest Airlines 's marktkapitalisatie 41,16 miljard dollar.

Het aandeel staat om 18.02 0,31 procent lager op 60,92 dollar.

Historische koersen Southwest Airlines van 2007 tot 2017

aandelenanalyse southwestairlines

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.