Analisten verwachten over 2019 stijgende omzet TomTom

Morgen publiceert het Nederlandse TomTom haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 704,32 miljoen euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2018 toen het concern 686,8 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten TomTom in beeld plus taxaties 2019

beurskoers

De meeste analisten gaan voor 2019 uit van een nettowinst van 23 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 11 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op een heel forse 92,82.

Dividenduitkeringen worden van TomTom niet verwacht. Het doorsnee dividend van de navigatiebedrijven ligt op een schamele 1 procent.

Recente koersdoelen rond de 11 euro

De laatste 3 adviezen voor de producent van navigatieapparatuur zijn afkomstig van Kepler Capital Markets, ING en Barclays.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt TomTom's totale beurswaarde 1,32 miljard euro. Het aandeel TomTom was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel TomTom maar liefst 41 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 6 en de 12 euro.

Historische beurskoersen aandeel TomTom

beurskoers tomtom

Klikt u hier voor dividend aandeel TomTom. Het aandeel staat om 10.22 0,43 procent lager op 10,21 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.