Beurskoers Tesaro gevoed door speculatie

Er werd de laatste jaren veel gespeculeerd over een overname van het Amerikaanse biotechbedrijf Tesaro. Partijen zoals Gilead Sciences en Sanofi zouden altijd wel (latente) interesse in het bedrijf hebben. De beurskoers van Tesaro lijkt de laatste tijd puur door speculatie gevoed te worden. Het is dan de vraag wat nu de echte intrinsieke waarde van het aandeel zou zijn.

Tesaro staat bekend om haar behandelingen tegen eierstok, borst en longkanker. Het bedrijf heeft diverse ‘catalysatoren’ op dit gebied zoals ‘immuun-medicijnen’ en remmers zoals PD-1, TIM-3 en LAG-3.

Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 111,48 miljoen dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 44,82 miljoen dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Tesaro Inc in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyse

De analisten gaan voor 2017 uit van een nettoverlies van 488 miljoen dollar. Over dit jaar ligt de analistenconsensus op een verlies per aandeel van 8,74 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op -16,36 te liggen.

Dividendbetalingen door Tesaro Inc worden niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een magere 1,27 procent.

Tesaro Inc's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 5,16 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 142,96 dollar.

Historische koersen Tesaro Inc afgelopen 10 jaar

aandelenanalyse tesaroinc

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.