Analisten enthousiast over Cisco ondanks lagere outlook

Onlangs kreeg het aandeel Cisco behoorlijke klappen nadat het haar outlook voor de komende 3 tot 5 jaar neerwaarts bijstelde. Diverse analisten stellen echter dat het hardwarebedrijf zeker nog fors zal doorgroeien. De huidige omzetdalingen zouden te wijten zijn aan de conversie naar een meer softwarebedrijf.

Recent nam Cisco het bedrijf AppDynamics voor 3,7 miljard dollar over. Cisco is verder bezig om haar routeractiviteiten naar ‘internet of things’ te integreren. De router Catalyst 9000 zou volgens het bedrijf haar tijd ver vooruit zijn.

Ook is Cisco actief met analyse van verkeersdata en deze zo beschikbaar te maken voor de zakenwereld. Citigroup laatst nog dat de markt nu over het overdrijven is qua Cisco’s lagere omzetten. De analisten van Citigroup rekenen voor dit jaar op een vrijwel gelijkblijvende omzet.

Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 47,94 miljard dollar. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2016 toen het concern 49,25 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Cisco Systems in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyses

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 11,94 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 2,38 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 13,15 te liggen.

Fors dividend Cisco Systems

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,08 dollar. Cisco Systems 's dividendrendement ligt dus op 3,45 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwareproducenten ligt op een magere 0,32 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 37 dollar

Morgan Stanley , BMO Capital Markets en Berenberg gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Cisco Systems 's marktkapitalisatie 159,16 miljard dollar.

Om 18.48 stond het aandeel 0,35 procent hoger op 31,3 dollar.

Historische koersen Cisco Systems

aandelenanalyses cisco systems

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.