Tesla Motors ondanks recente koersverliezen stevige outperformer in automobielsector

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de stevige koerswinst van 47 procent tot één van de betere aandelen bij de automobielproducenten. Dit ondanks de recente koersdaling. Het doorsnee aandeel uit de Amerikaanse automobielsector leverde de dit jaar een winst op van 6,3 procent. Overige lucratieve aandelen in de sector waren onder andere Fiat , Peugeot en SAF-Holland . Bij de sectorverliezers behoren onder andere MAN AG AG, Schaeffler en Immsi .

Rendementen Tesla Motors versus automobielsector

koersgrafieken

Buy & hold rendementen aandeel Tesla Motors over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Het aandeel koerst vanaf 2012 op een winst van 911 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel hoger.

Kerncijfers Amerikaanse automobielsector

koersgrafieken

Gemiddeld wordt voor een aandeel nu 17 maal de winst per aandeel betaald. De sector kost 1,47 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 158 procent in de plus en sinds 2007 34 procent in de plus.

De omzet van Tesla Motors over dit jaar komt uit op 11,49 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 7 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Tesla Motors in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyse

De analisten rekenen voor 2017 op een nettoverlies van 1,01 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Tesla Motors's resultaat per aandeel op een verlies van 5,85 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op -53,54.

Analisten rekenen er niet op dat Tesla Motors dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de automobielsector ligt op een nihile 0,66 procent.

Actuele koersdoelen rond de 278 dollar

Morgan Stanley , Piper Jaffray en Sanford C. Bernstein & Co gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Tesla Motors's marktkapitalisatie 41,16 miljard dollar.

Historische beurskoersen Tesla Motors

aandelenanalyse teslamotors

Het aandeel sloot vrijdag op 313,22 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.