Novartis in Zwitserse kopgroep qua dividendrendementen

Fors dividend Novartis

Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Novartis nu één van de hoogste dividendrendementen van de Zwitserse beurs.

De consensus van het dividend ligt op 2,84 CHF per aandeel. Het dividendrendement van Novartis ligt hiermee op 3,55 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de farmaciebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1,28 procent op.

Dividendrendementen Novartis

Morgen komt het Zwitserse Novartis met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 48,5 miljard CHF. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2016 toen het concern 49,44 miljard CHF verdiende.

Historische omzetten en resultaten Novartis in beeld plus taxaties 2017

beurskoers

De analisten rekenen voor 2017 op een nettowinst van 10,91 miljard CHF. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 4,71 CHF over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 16,96 te liggen.

Laatste taxaties rond de 75 CHF

Berenberg, Credit Suisse en Barclays gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Novartis ' nu rond de 189,67 miljard CHF.

Om 9.43 stond het aandeel 0,5 procent hoger op 79,9 CHF.

Historische koersen Novartis

beurskoers novartis

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.