Momenteel zeer fors dividend Chevron

Beleggers in het aandeel Chevron kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Chevron nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 4,77 dollar verwacht. Chevron's dividendrendement komt hiermee op 4,1 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een relatief royale 6 procent.

Historische dividendrendementen Chevron

Morgen komt het Amerikaanse Chevron met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2019 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 152,35 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2018 toen het concern 158,77 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Chevron in beeld plus taxaties 2019

historische koersen

De analisten rekenen voor 2019 op een nettowinst van 12,4 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 6,45 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 18,04.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Chevron' momenteel circa 221,63 miljard dollar. Het aandeel Chevron bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Chevron 8 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 100 en de 127 dollar.

Historische beurskoersen Chevron

historische koersen chevron

Klikt u hier voor dividend aandeel Chevron. Het aandeel sloot maandag op 116,36 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.