Analisten roemen aandeel Boeing absoluut niet

Het gros van de analisten noemt het aandeel Boeing op dit niveau momenteel overgewaardeerd. De adviezen voor het aandeel bestaan uit: 1 keer verkoop, 1 keer houd en 6 keer koop. Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 194,62 dollar. Dit is circa 19 procent minder dan de huidige koers van 241 dollar.

De laatste 3 adviezen voor luchtvaart- & defensiesector zijn afkomstig van RBC Capital Markets, Canacord Adams en Sanford C. Bernstein & Co

Veel onzekerheid waarderingen Boeing

aandeel

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 91,96 miljard dollar. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2016 toen de omzet 94,57 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Boeing in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyses

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 6,06 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 9,8 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 24,59 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 5,63 dollar verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 2,34 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de luchtvaart- & defensiebedrijven ligt op een schamele 0,43 procent.

Laatste taxaties rond de 241 dollar

RBC Capital Markets, Canacord Adams en Sanford C. Bernstein & Co gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Boeing ' nu rond de 160,66 miljard dollar.

Historische koersen Boeing afgelopen 10 jaar

aandelenanalyses boeing

Het aandeel sloot donderdag op 241 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.