Analisten gaan uit van recordjaar voor Nvidia

Nvidia gaat morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Nvidia over dit jaar komt uit op 8,27 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 6,91 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Nvidia in beeld plus taxaties 2017

fundmantele data

De meeste analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 2,03 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 3,1 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een extreme 54,94 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,59 cent. Nvidia 's dividendrendement komt hiermee op 0,35 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwaresector ligt op een summiere 0,62 procent.

Jongste koersdoelen rond de 126 dollar

De laatste 3 adviezen voor de producent van hardware zijn afkomstig van Canacord Adams, RBC Capital Markets en Susquehanna.

Nvidia 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 91,62 miljard dollar.

Het aandeel staat om 21.15 0,5 procent hoger op 170,3 dollar.

Historische koersen Nvidia

fundmantele data nvidia

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.