Nedap in top Nederlandse dividendrendementen

Beleggers in het aandeel Nedap kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Nedap nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 4,88 euro. Nedap's dividendrendement bedraagt dus momenteel 10,04 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de elektronicabedrijven ligt op een nihile 1 procent.

Historische dividendrendementen Nedap

Over 2019 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 202 miljoen euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2018 toen het concern 191,4 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Nedap in beeld plus taxaties 2019

fundamantele data

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 19 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Nedap's resultaat per aandeel op een winst van 2,97 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 16,36 uit.

Laatste taxaties rond de 59 euro

Berenberg, NIBC en Beleggers Belangen gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Nedap' nu rond de 325,28 miljoen euro. Het aandeel Nedap bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel Nedap maar liefst 22 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 40 en de 53 euro.

Historische koersen Nedap voorbije 10 jaar

fundamantele data nedap

Klikt u hier voor dividend aandeel Nedap. Het aandeel staat om 9.34 0,62 procent hoger op 48,6 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.