Tesla: einde van de groei

Steeds meer analisten beginnen vraagtekens te stellen aan Tesla's groeiperspectieven. Tot nu toe wacht de markt nog steeds op groene cijfers van de maker van electrische auto's Het geduld van beleggers blijkt echter niet eindig. Vorige week gaf effectenhuis Jefferies nog een verkoopadvies voro eht aandeel bij een koersdoel van 240 dollar. De analist van Jefferies stelde dat de groeiverwachtingen van Tesla nu te hoog zijn en dat ze ook nooit realiteit kunnen worden.

De Jefferies-analist stelde verder dat Tesla ook spoedig in liquiditeitsproblemen kan komen omdat de kosten voor ontwikkeling in zijn ogen veel te hoog zijn. Verder duidt de analist op de stevige verwatering en blijvende verliezen.

De omzet van Tesla Motors over dit jaar komt uit op 11,9 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen het concern 7 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Tesla Motors in beeld plus taxaties 2017

beurskoers

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettoverlies van 1,04 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een verlies per aandeel van 6,28 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -55,91 uit.

Dividenduitkeringen worden van Tesla Motors niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een magere 0,90 procent.

Recente koersdoelen rond de 250 dollar

De laatste 3 adviezen voor de automobielproducent zijn afkomstig van Jefferies & Co., Deutsche Bank en KBC Securities.

Tesla Motors's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 46,14 miljard .

Om 16.01 stond het aandeel 0,91 procent hoger op 351,09 dollar.

Historische beurskoersen Tesla Motors

beurskoers teslamotors

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.