Wal-Mart probeert Amazon achter zich te laten

Het aandeel Wal-Mart Stores is vanaf begin dit jaar al met een forse opmars bezig. Het aandeel steeg van 58 naar de 83 dollar. Beleggers zijn blijkbaar enthousiast over het groeipotentieel van het bedrijf ondanks de online-dreiging van vooral Amazon.com . Het lijkt er op dat Wal-Mart Stores alle middelen probeert in te zetten om Amazon.com van het lijf te houden. Afgelopen maandag kondigde Wal-Mart Stores haar nieuwe dienst Mobile Express Returns aan.

Deze dienst zou het voor klanten makkelijker maken om producten te kunnen retourneren. Wal-Mart Stores wil het retourneringsproces eenvoudiger maken zonder extra procedures. Mede hiervoor lanceerde het bedrijf een speciale app. Hiermee kan op basis van een QR-code het product gescand worden en het bedrag wordt dan aan het rekeningtegoed van de klant toegevoegd.

Verder groeit Wal-Mart Stores 's omzet sneller dan die van Amazon.com . Wal-Mart Stores verwacht dat haar omzet uit e-commerce op jaarbasis tussen de 20 en de 30 procent zal gaan groeien. Eerder nam Wal-Mart Stores nog het bedrijf Jet.com over. Daarnaast zinspeelt het bedrijf op nog meer overnames in de e-commercehoek en wil het ook digitaal gaan uitbreiden. En verder heeft Wal-Mart Stores uiteraard nog veel fysieke winkels die Amazon.com nog ontbreekt.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 495,26 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 485,87 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Wal-Mart Stores Stores in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyse

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 13,21 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 4,37 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 19,25 uit.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2,05 dollar. Wal-Mart Stores Stores's dividendrendement komt hiermee uit op 2,44 procent. Het gemiddelde dividend van de supermarkten ligt op een schamele 0,85 procent.

Actuele koersdoelen rond de 87 dollar

De laatste 3 adviezen voor het supermarktconcern zijn afkomstig van RBC Capital Markets, Jefferies & Co. en ER Capital.

Wal-Mart Stores Stores's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 266,02 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 84,13 dollar.

Koershistorie Wal-Mart Stores Stores 2007-2017

aandelenanalyse wal-martstores

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.