Fugro blijft aan kop

Analisten zijn te spreken over het aandeel Fugro . Recentelijk verhoogden verscheidene analisten hun advies en/of koersdoel. Analisten verwachten dat de vraag naar de diensten van Fugro onverminderd zal aanhouden. De huidige koers creëert een hoge verwachte outperformance van het aandeel. Het concern is tot slot lijstaanvoerder binnen de offshore sector.

Vooruitzichten
Fugro verwacht dat alle drie divisies een toename in omzet en resultaat zullen behalen. Voor de totale onderneming wordt voor het eerste halfjaar, afgezien van onvoorziene omstandigheden en een verdere afkalving van de US Dollar en het Britse Pond een omzetgroei verwacht van zo'n 20% tot rond 1 miljard euro (H1’07: 826,3 miljoen euro) en een toename van het nettoresultaat met eveneens zo'n 20% tot ruim 100 miljoen euro (H1’07: 85,9 miljoen euro). Dit betekent dat de vorig jaar sterk gestegen nettowinstmarge over het eerste halfjaar van ruim 10% wordt gehandhaafd (H1’07: 10,4%).

Sectorfavoriet
Binnen de offshore sector is Fugro favoriet. SBM Offshore , Patterson- UTI Energy en Vopak volgen kort daarachter. Wanneer we echter kijken naar het totale rendement zien we dat Fugro de rode lantaarn draagt. Fugro behaalde een totaal rendement van 1,08. Paterson-UTI Energy behaalde 2,65, SBM Offshore 14,08 en Vopak 18,17.

Fugro ’s koers/winst-verhouding is in de afgelopen jaren vrij stabiel gebleven tussen de 18 en 20. Fugro ’s k/w van 2008 is het hoogste van de sector, 18,48. Vopak (15,21), SBM Offshore (12,66) en Patterson-UTI Energy Energy (7,03) scoren hier allen lager. Het dividend rendement van deze concerns ligt dicht bij elkaar. SBM Offshore scoort hier het hoogst met 3,97, gevolgd door Fugro (2,41), Patterson UTI-Energy (2,24) en tot slot Vopak (2,15).

De koers van het aandeel is de afgelopen maand met ongeveer 10 euro gedaald van 60 euro tot 51,93 euro. Vergeleken met een jaar eerder is dit altijd nog een stijging van meer dan 10%. Door de koersdaling is het verwacht rendement opgelopen tot bijna 30% (29,82, red.). Het gemiddeld koersdoel is op dit moment 67,42 euro.

Voor het aandeel wordt slechts één verkoopadvies afgegeven (door de analisten van Goldman Sachs ). Daarnaast zijn er 2 analisten neutraal en 14 analisten positief over Fugro . Analisten overwegend zijn positief over het aandeel omdat zij verwachten dat de vraag naar offshore diensten onverminderd sterk zal blijven.

Hoge correlatie Fugro - SBM Offshore
Op AnalistPro is een analyse gedaan op het aandeel SBM Offshore . Hierin wordt het aandeel onder meer vergeleken met Fugro . Naar voren komt dat er een hoge correlatie is tussen SBM Offshore en Fugro . Voor het volledige rapport klikt u hier.