Gilead Sciences fors weg gezakt ivm expirerende patenten

Het aandeel Gilead Sciences is sinds haar top van ruim 125 dollar in april 2015 weer fors gedaald tot ruim 76 dollar momenteel. Beleggers lijken de afgelopen tijd bezorgd te zijn over de tanende omzetten bij het onderdeel HCV (hepatitis). Tot voor kort was dit een kaskraker voor het bedrijf maar diverse licenties hiervan gaan binnenkort verlopen. Diverse analisten vermoeden echter dat Gilead Sciences echter een forse boost kan krijgen in de markt voor oncologiemedicijnen. Deze markt is nog steeds de meest lucratieve in de medische sector.

Eerder dit jaar nam het bedrijf Kite Pharma over. Kite Pharma lijkt een specialist in de markt voor kankertherapieën. Beleggingshuis Argus Research vermoed dat de aankoop van Kite Pharma een 'gamechanger' voorr het bedrijf kan zijn (ze geven een koersdoel van 100 dollar af).

Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 25,8 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2016 toen de omzet 30,39 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Gilead Sciences in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De analisten rekenen voor 2017 op een nettowinst van 11,32 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 8,71 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 8,72.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,12 dollar. Gilead Sciences 's dividendrendement komt dus op 2,79 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de biotechnologiesector ligt op een magere 0,06 procent.

Actuele koersdoelen rond de 89 dollar

De laatste 3 adviezen voor het biotechbedrijf zijn afkomstig van Barclays , Morgan Stanley en Jefferies & Co..

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Gilead Sciences 's beurswaarde 108,06 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 75,99 dollar.

Historische koersen Gilead Sciences

financiele analyse gileadsciences

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.