Aandeel Walgreens aan kop qua Amerikaanse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Walgreens kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Walgreens nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,44 dollar. Het dividendrendement van Walgreens ligt hiermee op 3,58 procent. Het doorsnee dividend van de supermarkten ligt op een prima 2,09 procent.

Historische dividendrendementen Walgreens

Walgreens komt morgen met haar resultaten over het voorbije kwartaal. De omzet van Walgreens over dit jaar komt uit op 883,63 miljoen dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht meer dan de omzet over 2018 toen het concern 817,22 miljoen dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Walgreens in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 192 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 6,04 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 6,67 uit.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Walgreens' nu rond de 1,19 miljard dollar. Het aandeel Walgreens was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds april vorig jaar staat het aandeel Walgreens 19 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 34 en de 80 dollar.

Historische beurskoersen Walgreens

koersgrafieken walgreens

Klikt u hier voor dividend aandeel Walgreens. Om 0.30 koerst het aandeel 0 procent lager op 40,27 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.