Priceline.com dit jaar volgens analisten op jacht naar recordomzet

Priceline.com zal aanstaande maandag haar financiele prestaties over het voorbije kwartaal bekend maken. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 12,52 miljard dollar. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 10,74 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Priceline.com in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyse

De meeste analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 3,74 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 74,97 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 25,49 te liggen.

Analisten gaan er niet van uit dat Priceline.com over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de algemene detailhandel ligt op een magere 0,54 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Priceline.com 's totale beurswaarde 94,81 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 1911,14 dollar.

Historische koersen Priceline.com

aandelenanalyse priceline.com

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.