Rek verkopen Nvidia's processoren er uit ivm opkomst ethereum en bitcoin

Het aandeel Nvidia behoort al tijden tot de beste Amerikaanse large caps. Het aandeel noteert bij een niveau van 207 dollar rond haar hoogste niveau ooit. In de markt wordt gerekend op forse omzetten van haar processoren mede door de boom in de bitcoin-industrie en de 'mining in de cryptovaluta'. Diverse analisten vermoeden echter dat er op termijn juist minder processoren verkocht zullen worden vanwege de opkomst van nieuwe algoritmes voor ethereum en bitcoin die geen hele geavanceerde processoren nodig hebben.

Momenteel zijn de processoren van Nvidia nog nodig voor het berekenen van complexe berekeningen voor het mijnen in de cryptovaluta. Vermoed wordt dat in de tweede helft van 2018 echter een stemsysteem gaan gebruiken om transacties te valideren. De enorme rekenkracht blijkt dan minder essentieel te zijn. Een paar dagen terug zetten de analisten van Morgan Stanley hun advies voor Advanced Micro Devices terug naar naar houden vanwege een lagere vraag vanuit de cryptowereld. Bij Nvidia is de inkomstenstroom echter niet heel erg afhankelijk van alleen deze tak.

Op basis van de taxaties van de meeste analisten zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 8,98 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar zodoende het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 6,91 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Nvidia in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyses

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 2,31 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Nvidia 's resultaat per aandeel op een winst van 3,63 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een zeer royale 56,73 uit.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,58 cent. Nvidia 's dividendrendement komt dus op 0,28 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwareproducenten ligt op een nihile 0,62 procent.

Laatste koersdoelen rond de 171 dollar

De laatste 3 adviezen voor de producent van hardware zijn afkomstig van Barclays , Canacord Adams en RBC Capital Markets

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Nvidia ' momenteel circa 110,8 miljard dollar.

Het aandeel staat om 21.00 1,34 procent hoger op 205,94 dollar.

Koershistorie Nvidia 2007-2017

aandelenanalyses nvidia

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.