Analisten positief over vastgoed large cap Unibail-Rodamco

De consensus over de Nederlands/Frane vastgoedgigant Unibail-Rodamco is sinds de fusie steevast positief gebleven. Het aandeel behoort tot de grootste beursgenoteerde vastgoedbedrijven van Europa. Echter ook de vastgoedaandelen hebben zich niet aan de beursmalaise (door de kredietcrisis) kunnen ontrekken. De onverwachtere hogere bèta’s die beursgenoteerde vastgoedaandelen met zich meedragen zijn een kenmerk waarom analisten meestal aanraden om direct in vastgoed te beleggen. Vooral bij beurscorrecties stijgen de bèta’s van bijna alle aandelen, ook de vastgoedaandelen richting 1. Dit betekent dat dan alle aandelen collectief omlaag en omhoog gaan. Desalniettemin behoort het aandeel tot één van de weinige large caps dat in 2008 een positief rendement heeft behaald. De weinige bedrijven die in 2008 een positief rendement hebben behaald zijn vooral de small caps. Al geruime tijd zijn de gemiddelde dividendrendementen van de vastgoedbedrijven zeer fors. Het dividendrendement van Unibail-Rodamco ligt in 2008 op zo’n 5%.

Credit Suisse zet koersdoel op 160 euro
Analist Wilson van de Zwitserse zakenbank Credit Suisse stelt dat het aandeel momenteel met een discount ten opzichte van de NAV (verdisconteerde bedrijfswaarde) van 18% noteert. De discount van de sector ten opzichte van de NAV bedraagt 42% aldus de analist. Het bedrijf heeft weinig leverage en biedt veel perspectief aldus de analist. Het advies blijft echter op houden staan vanwege de hogere discount van de peers.

In 2007 bedroeg de koerswinstverhouding (berekend met de ultimo slotkoers van het aandeel in 2007) 10.68. Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 178 euro. Dit is ruim 23% hoger dan het huidige niveau.