Weg vrij voor herwaardering Continental

Verscheidene analisten hebben begin deze week hun taxaties voor de Duitse bandenproducent Continental bijgesteld in reactie op de aankondiging van Schaffler dat het zijn aandelen in het bedrijf van de hand wil doen. Analisten stellen dat dit een interessant instapmoment kan zijn voor beleggers en hanteren dan ook veelal een positief advies.

Door onze redactie

Op korte termijn weer DAX -kandidaat
Bank of America Merrill Lynch heeft zijn advies voor Continental verhoogd van ‘neutral’ naar ‘buy’, waarbij het koersdoel opwaarts is bijgesteld van 58 euro naar 75 euro. Door de geplande verkoop van Schaeffler van maximaal 30 miljoen aandelen Continental stijgt de free float van 25% tot 40%, aldus analist Thomas Besson. De analist verwacht daarom dat Continental op korte termijn weer tot de DAX -kandidaten kan behoren.

Weg vrij voor herwaardering
Analist Tim Schuldt van Equinet heeft zijn koersdoel voor Continental opwaarts bijgesteld van 75 euro naar 83 euro. De analist vindt het positief dat Schaeffler zijn aandeel in het bedrijf wil reduceren. Hierdoor wordt duidelijk dat Schaeffler niet langer de intentie heeft om beide bedrijven samen te smelten. De meeste beleggers zagen hierin een risico voor Continental. Na een eerste negatieve reactie op het hogere aandelenaanbod is volgens de analist de weg vrij voor een herwaardering. Schuldt hanteert voor Continental een ´buy-advies’.

Adviezen gehandhaafd
Andere analisten hebben hun overwegend positieve adviezen voor Continental gehandhaafd. Zo heeft Commerzbank voor Continental een ‘buy-advies’ uitstaan met een koersdoel van 78 euro. Analist Daniel Swarz stelt dat de vermindering van het aantal aandelen door grootaandeelhouder Schaeffler positief nieuws is voor aandeelhouders van Continental, omdat de free float verbeterd en de kans op een nieuwe opname in de DAX hierdoor stijgt.

Analist Alex Neuberger van CA Cheuvreux stelt dat de aandelenverkoop van Schaeffler zal resulteren in een stijging van 40% van de free float en dit investeerders zal aantrekken. Volgens de analist zal Schaeffler uiteindelijk zijn belang in Continental terugbrengen met 50%. Een fusie tussen de twee bedrijven is hierdoor we; onwaarschijnlijk geworden, aldus Neuberger, die voor het aandeel een ‘outperform-advies’ hanteert met een koersdoel van 80 euro.

WestLB hanteert voor Continental een ‘add-advies’, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 70 euro. De analisten verwachten dat de vermindering van het belang door Schaeffler erin zal resulteren dat de koers van Continental zal worden ondersteund. Verder verwachten zij dat het bedrijf zich positief zal ontwikkelen door de jongste operationele ontwikkelingen bij toeleveranciers van de auto-industrie.

Consensus
Door de adviesverhoging van Bank of America Merrill Lynch staan er nu voor Continental 23 koop- en 6 houdadviezen uit, terwijl geen van de analisten een verkoopadvies heeft uitstaan. De consensus is hierdoor zeer positief te noemen.

De diverse koersdoelverhogingen hebben erin geresulteerd dat het gemiddeld koersdoel 75,91 euro bedraagt, wat een verwacht rendement oplevert van ruim 25%. Wel valt op dat recent afgegeven koersdoelen ver uit elkaar liggen. De bandbreedte is van 70 euro tot en met 83 euro, waarmee rendementen worden verwacht van 15% tot en met 36%.