Analisten verwachten over 2020 dalende omzet Exxon Mobil, hoog dividendrendement

Morgen publiceert het Amerikaanse Exxon Mobil haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2020 komt de omzet volgens de analisten uit op 192,19 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 255,58 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Exxon Mobil in beeld plus taxaties 2020

aandeel

Exxon Mobil Mobil Rotterdam Pernis ©

Exxon Mobil
Exxon Mobil


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettoverlies van 922 miljoen dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een verlies per aandeel van 12 cent. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op -366,92 te liggen.

Fors dividend Exxon Mobil

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 3,5 dollar. Het dividendrendement van Exxon Mobil ligt hiermee op 7,95 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de olie- en gasbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,76 procent op.

Jongste koersdoelen rond de 44 dollar

Jefferies & Co., Cowen and Company en UBS gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Exxon Mobil's marktkapitalisatie 186,56 miljard dollar. Het aandeel Exxon Mobil was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf juli vorig jaar staat het aandeel Exxon Mobil 37 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 30 en de 76 dollar.

Historische beurskoersen Exxon Mobil

aandeel exxonmobil

Klikt u hier voor dividend aandeel Exxon Mobil. Het aandeel sloot maandag op 44,03 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.