Analisten positief over nieuwe topman Unilever

Met de nieuwe Nederlandse topman Paul Polman als opvolger van Patrick Cescau heeft Unilever een topman in huis gehaald die verstand heeft van twee van Unilever ’s belangrijkste concurrenten. Cescau zal aan het einde van dit jaar het voorzitterschap overdragen aan Polman. Analisten zijn unaniem positief over de nieuwe topman. Over het aandeel Unilever zijn analisten meer verdeeld.

Nieuwe topman
De Nederlander Paul Polman is de beoogd opvolger van Patrick Cescau. Unilever haalt hiermee een topman in huis die weet hoe het eraan toegaat bij twee belangrijke concurrenten van het Brits-Nederlandse concern, te weten Procter&Gamble en Nestlé. Polman, 53 jaar, heeft 26 jaar voor Procter & Gamble gewerkt voordat hij in 2006 overstapte naar het Zwitserse Nestlé, waar hij tot op de dag van vandaag voor werkzaam is.


De nieuwe topman Paul Polman

Analisten positief over nieuwe topman
De analisten van ING noemen de nieuwe topman een sterke kandidaat wie volgens hen de juiste persoon op de juiste tijd in de juiste positie is. De analisten van SNS Securities noemen de Polman iemand met een indrukwekkende staat van dienst in de consumentensector.

Analisten zijn verdeeld over het aandeel Unilever . Voor het aandeel staan op dit moment 14 koop-, 15 houd- en 7 verkoopadviezen uit. Hiermee staat het concern in de middenmoot van de sector voedingsproducenten en moet het onder meer Nesté voor zich dulden (26 koop- en 6 houdadviezen en 1 verkoopadvies, red.).

Het koersdoel voor Unilever bedraagt op dit moment 21,62 euro, wat een verwachte outperformance oplevert van 11,18%.

De analisten, geraadpleegd door Reuters, verwachten voor het derde kwartaal van 2008 een winst per aandeel (wpa) van 38 cent. Voor het gehele jaar verwachten de analisten een wpa van 1,35 euro.

De omzet voor Q3’08 wordt door analisten geschat op 10,2 miljard euro. Voor het gehele jaar 2008 wordt de omzet geraamd op 40,3 miljard euro.