Analisten verwachten over 2020 stijgende omzet Nvidia

Morgen komt het Amerikaanse Nvidia met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 14,69 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het concern 10,92 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Nvidia in beeld plus taxaties 2020

financiele analyse

Nvidia videokaart ©

Nvidia
Nvidia


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 5,04 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 8,14 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op een heel forse 60,25.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,64 cent verwacht. Het dividendrendement van Nvidia ligt hiermee op 0,13 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwaresector ligt op een summiere 0,27 procent.

Recentste taxaties rond de 475 dollar

Oppenheimer & Co, Bank of America Merrill Lynch en Deutsche Bank gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Nvidia's beurswaarde 297,2 miljard dollar. Het aandeel Nvidia was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds augustus vorig jaar staat het aandeel Nvidia maar liefst 193 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 159 en de 500 dollar.

Historische beurskoersen Nvidia

financiele analyse nvidia

Klikt u hier voor dividend aandeel Nvidia. Het aandeel sloot maandag op 490,43 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.