Dollar magisch voor McDonald's

McDonald's presenteerde recentelijk haar verkoopcijfers over de maand augustus. De Amerikaanse fastfood grootmacht maakte bekend dat de verkopen wereldwijd met 8,5% zijn gestegen. In de Verenigde Staten steeg de verkoop met 4,5% en in Europa met 12%. In de overige regio’s Azië, Midden-Oosten en Afrika stegen de verkopen gemiddeld 10%. Analisten reageren zeer enthousiast en zijn vol lof over het aandeel McDonald's .

Goede cijfers
In de Verenigde Staten kampen veel restaurants met tegenvallende verkoopcijfers. Dit is te wijten aan de zwakkere economie in het land en de stijgende prijzen van grondstoffen. Consumenten hebben in perioden van lagere economische groei minder te besteden en kiezen daardoor veelal voor goedkopere producten. In maart had de Amerikaanse fastfoodketen nog te maken met terugvallende cijfers, maar de onderneming herstelde zich en liet betere cijfers zien dan verwacht.

Dollar menu
Het succes van McDonald's is vooral te danken aan de bekende dollar menu’s, in Nederland beter bekend als de euro knallers. De combinatie van lage prijzen voor veel voedsel trekt consumenten aan. Daarnaast is het concern sponsor geweest van de Olympische Spelen in Beijing. Dit heeft voor een enorme boost in de verkopen van McDonald's gezorgd. McDonald's heeft echter wel moeite om het hoofd boven water te houden met de dollar menu’s aangezien de voedselprijzen nog steeds hoog liggen.De Amerikaanse onderneming probeert nu kosten te drukken door de Double Cheeseburgers aan te passen. Hier schuilt echter wel het gevaar in aangezien McDonald's op deze manier klanten kan verliezen en de omzet zo flink lager kan komen te liggen.

Uitschieter op de Dow Jones
McDonald's is onder analisten een zeer geliefde investering. Zo krijgt de Amerikaanse fastfood gigant maar liefst 15 koop- 2 houdadviezen en slechts 1 verkoopadvies. Het is één van de outperformers van de Dow Jones 30.

McDonald's geeft over 2008 een dividend van 1.70 dollar per aandeel wat een dividendrendement van 2,69% oplevert ten opzichte van de huidige koers van het aandeel die rond de 63 dollar schommelt. De koers-winstverhouding van McDonald's komt over 2008 uit op 17.90. Het koersdoel van de Amerikaanse onderneming ligt op 66,91 wat een verwacht rendement van 5.88% op zal leveren met de huidige koers van McDonald's .