GlaxoSmithKline en Sanofi trekken samen op voor Covid-19

Vorige week werd bekend dat de grote farmaceuten GlaxoSmithKline en Sanofi samen willen gaan werken om in de VS klinische testen te gaan doen. De eerste resultaten van deze testen worden begin december dit jaar verwacht. In april dit jaar werd al besloten om te gaan kijken naar een samenwerking tussen de beide giganten.

Melding op Twitter door CNN

Sanofi glaxosmithkline

Covid-19 slachtoffers tot begin september

Momenteel worden er voor het coronavirus wereldwijd 23 klinische testen uitgevoerd. De grootste spelers zijn natuurlijk Johnson & Johnson, Astrazeneca en Pfizer. Begin september bestelde de Engelse overheid 100 miljoen doseringen van Astrazeneca’s Covid-19 medicijn. Ook de Nederlandse regering en diverse andere Europese regeringen hebben orders hiervoor lopen bij Astrazeneca.

In de VS zijn nu meer dan 6,1 miljoen Covid-19 besmettingen (vastgesteld door de Johns Hopkins University). Er zijn in de VS al bijna 186.000 mensen aan Covid-19 overleden.

GlaxoSmithKline en Sanofi willen in de VS, verspreid over 11 locaties, aan 440 volwassen het testmedicijn toedienen. Mochten de resultaten van deze test goed zijn dan willen de bedrijven het medicijn ook dit jaar nog in een fase 3 zetten. De juridische aspecten willen de bedrijven begin 2021 afronden. Het medicijn zal door GlaxoSmithkline vanuit Londen ontwikkeld worden. Sanofi zal vanuit Parijs bestaande griepmedicijnen aan het concept van GlaxoSmithKline (adjuvant). Mocht dit met een vaccin gecombineerd worden dan zou er een sterkere immuunreactie kunnen ontstaan.

Op woensdag 9 september werd bekend dat Astrazeneca hoor onderzoek naar Covid-19 in verband met veiligheidsrisico's tijdelijk heeft stil gelegd.