GlaxoSmithKline en SK bioscience beginnen in een laat stadium van proef voor kandidaat-vaccin tegen COVID-19

  • GlaxoSmithKline (NYSE:GSK) en SK bioscience hebben de start aangekondigd van een wereldwijde fase 3-studie voor GBP510, de kandidaat voor het COVID-19-vaccin van SK die het pandemische adjuvans van GSK gebruikt.
  • De gerandomiseerde, actief-gecontroleerde studie, die naar verwachting ongeveer 4.000 proefdeelnemers zal inschrijven, zal worden ontworpen om GBP510 te evalueren in vergelijking met het COVID-19-vaccin dat is ontwikkeld door AstraZeneca (NASDAQ:AZN) en de Universiteit van Oxford.
  • De resultaten van het onderzoek worden verwacht in H1 2022, en onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties met positieve gegevens, zal GBP510 wereldwijd beschikbaar zijn via de COVAX-faciliteit.
  • De klinische vooruitgang van GBP510 is gebaseerd op positieve tussentijdse Fase 1/2-resultaten, waarbij het zelf-geassembleerde kandidaat-vaccin met nanodeeltjes leidde tot sterke antilichaamresponsen met een seroconversiepercentage van 100% bij alle proefpersonen.
  • Naast de samenwerking met SK bioscience, heeft GlaxoSmithKline (GSK) samengewerkt met Sanofi (NASDAQ:SNY) voor een grote proef in een laat stadium voor een kandidaat-vaccin met recombinant eiwit COVID-19 met adjuvans.

    De omzet van het concern uit Brentford over dit jaar komt uit op 33.28 miljard GBp. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht minder dan de omzet over 2021 toen de omzet 34.1 miljard GBp bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten GlaxoSmithKline in beeld plus taxaties 2021

    aandeel

    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 5.07 miljard GBp. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 101 GBp. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 14.62 te liggen.

    Fors dividend GlaxoSmithKline

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 79 GBp. GlaxoSmithKline 's dividendrendement ligt dus op 5.35 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de farmaciebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1.37 procent op.

    Meest recente koersdoelen rond de 1637 GBp

    UBS , JP Morgan en Goldman Sachs gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 7311.96 miljard GBp. 6

    Om 17.45 staat het aandeel 0.18 procent hoger op 1476.2 GBp.

    Historische koersen GlaxoSmithKline

    aandeel glaxosmithkline

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.