Extreem hoog dividend aandeel GlaxoSmithKline

Fors dividend GlaxoSmithKline

Beleggers in het aandeel GlaxoSmithKline kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel GlaxoSmithKline nu één van de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 80 GBp verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 4,84 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciesector ligt op een summiere 0,5 procent.

Dividendrendementen GlaxoSmithKline

GlaxoSmithKline publiceert morgen haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van GlaxoSmithKline over dit jaar komt uit op 31,9 miljard GBp. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2018 toen het concern 30,82 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten GlaxoSmithKline in beeld plus taxaties 2019

aandelenanalyses

De analisten gaan voor 2019 uit van een nettowinst van 5,6 miljard GBp. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 112 GBp. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 14,77 te liggen.

Laatste taxaties rond de 1648 GBp

De laatste 3 adviezen voor de farmaceut zijn afkomstig van Jefferies & Co., Deutsche Bank en Morgan Stanley

GlaxoSmithKline's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 8203,42 miljard GBp. Het aandeel GlaxoSmithKline was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds juli vorig jaar staat het aandeel GlaxoSmithKline 11 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1409 en de 1672 GBp.

Om 11.02 koerst het aandeel 0,33 procent hoger op 1654,6 GBp.

Historische koersen GlaxoSmithKline afgelopen 10 jaar

aandelenanalyses glaxosmithkline

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.