Apple en 5G

Vandaag komt Apple met haar zogenaamde mega-event wat uitsluitsel moet geven over haar lopende en toekomstige projecten. Bij de voorgaande events werden er vaak nieuwe iPhones gepresenteerd maar nu zal de aandacht naar verwachting uitgaan naar een nieuw horloge en een update van de iPad. De plannen voor Apple’s 5G telefoon worden vermoedelijk pas volgende maand uit de doeken gedaan.

Appleanalist

William Power, analist bij beleggingshuis Baird, verhoogde onlangs zijn koersdoel van 109 naar 133 dollar. De analist baseert zijn verhoging mede op een recente poll die zij deden over het gebruik van de iPhones. Het onderzoek liet zien dat deze markt nog steeds groeiende is. Het onderzoek liet verder zien dat 60% procent van de respondenten juist voor een nieuwe iPhone zal kiezen als het gaat om de keuze in de smartphone-wereld. Mede hierdoor zal de vraag naar iPhones absoluut sterk blijven verwacht analist Power.

5G-stimuli

Power vermoedt verder dat de 5G-toepassingen nog meer stimulansen voor de iPhone zullen zijn. Door deze 5G-toepassingen zal er volgens de analist een extra vervangingsvraag komen om zo up to date te blijven met de laatste communicatietechnologie. De analist stelt dat een groot deel van de huidige iPhone-bezitters een relatief ouder toestel hebben en dat dus ook vanuit deze hoek een push naar de nieuwste iPhones kan komen.

Het feit dat mensen steeds meer thuis gaan werken zou volgens Power ook een stevige stimulans kunnen zijn. Begin deze maand verhoogde analist Samik Chatterjee van JP Morgan nog zijn koersdoel van 115 naar 150 dollar. Ook Chatterjee is positief over de potentie van 5G. Hij ziet in bijna alle takken een stevige groei: iPhones, diensten en ondersteuning. Ook analist Wamsi Mohan van Bank of America verhoogde zijn koersdoel fors: van 117 naar 140 dollar. De analist baseert zijn hogere koersdoel op een positief momentum dat beter dan de sector zou zijn.

Apple op sell bij Goldman

Echter zijn niet alle analisten zo positief over het aandeel. Bij zakenbank Goldman Sachs werd het verkoopadvies herhaald op basis van de nu te hoge waarderingen. Vooral de groei bij de productendivisie en draagbare onderdelen zou de groei nog te laag zijn. De analisten gaven echter wel aan dat ze het intrinsiek een slecht aandeel vinden want mochten de omzetcijfers aantrekken dan zou het advies verhoogd kunnen worden.

Beurskoers nipt onder alltime high

Apple koers

Het aandeel Apple is al jaren één van de succesvolste Amerikaanse megacaps. Recent werd het aandeel gesplitst en bereikte het haar record van 124 dollar.