Adviezen over EADS zijn verdeeld

European Aeronautic Defence & Space (EADS), het grootste luchtvaart bedrijf van Europa, krijgt afwisselende adviezen van de analisten. In de sector luchtvaart & defensie wordt EADS als één van de slechtste aandelen gewaardeerd. EADS scoort evenmin in de CAC 40 niet goed, het bedrijf staat bij de onderste zes aandelen op basis van de consensus van het aandeel.

Halfjaarcijfers
De cijfers die hieronder staan, zijn vergelijkingen tussen het eerste halfjaar van 2007 en 2008. De omzet heeft een lichte stijging gemaakt van ongeveer 8%, wat een hoger percentage is dan de 5% stijging die de kosten van de omzet heeft ondervonden.

Verder blijkt dat de kosten van verkoop, administratie en R&D gedaald zijn in 2008 ten opzichte van 2007. Ander inkomen en inkomen uit investeringen zijn juist in 2008 gedaald. Hieronder een tabel waarin de cijfers vergeleken worden van het eerste halfjaar van 2007 en 2008.Analisten niet eensgezind
Analisten zijn verdeeld over het aandeel EADS. Met de 13 koop-, 11 houd- en 10 verkoopadviezen laten analisten geen duidelijk signaal achter. Met een rating van 2.5 van een maximale score van 5, laat EADS geen positief beeld achter.

De slotkoers van EADS eindigde woensdag op 14.28 euro. De analisten gaven een gemiddeld koersdoel af van 17.73 euro. Dit zou een verwacht rendement opleveren van 24.14%.

Fundamentals
De winst per aandeel laat een negatieve trend zien vanaf 2005 tot heden. De koers-winstverhouding laat vanaf 2004 tot 2008 een slechte verhouding zien, per jaar wordt de verhouding negatiever. Het dividend en het dividendrendement laten eveneens een slecht beeld zien. De Fundamentals van EADS laten een vrij negatief beeld zien. Zie hieronder een schematisch overzicht van de Fundamentals van EADS.