Gilead Sciences tekent contract met Europese commissie inzake Remsdesivir

Gisteren ondertekenden de Europese Commissie en het Amerikaanse Gilead Sciences een overeenkomst voor de uitrol van Veklury (ook wel remdesivir genoemd). Veklury wordt gebruikt als antivirus medicijn voor Covid-19. Het medicijn zit echter nog wel in de onderzoeksfases. Eerder bleek Veklury het hersteltraject voor Covid-19 patiënten te kunnen bespoedigen. Zie op deze factsheet van Gilead Sciences meer over Veklury / Remsdevir.

De overeenkomst komt volgens de zender RTTNews neer op de aankoop van Veklury door de Europese Gemeenschap in de komende zes maanden met de optie om dit te verlengen.

Er was eerder dit jaar op 3 juli al een deal voor de levering van Veklury door de beide partijen. Gilead Sciences verwacht dat het eind deze maand qua productie aan de mondiale vraag kan voldoen. Het bedrijf stelt dat het dit jaar circa 2 miljoen behandeltrajecten kan gaan aanbieden.

Coronavirus loopt in Duitsland op

Helaas loopt ook in Duitsland het aantal Covid-19 besmettingen hard op zo meldde Reuters vandaag. Het aantal besmettingen in Duitsland was de laatste tijd ongeveer het laagste in Europa. Volgens data van het Robert Koch instituut is het aantal besmettingen sinds april met de helft toegenomen.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 24,2 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het concern 22,45 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Gilead Sciences in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 8,8 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 6,99 dollar verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 9,06.

Fors dividend Gilead Sciences

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 2,7 dollar. Gilead Sciences's dividendrendement komt hiermee uit op 4,26 procent. Het doorsnee dividend van de biotechnologiebedrijven ligt op een schamele 0,31 procent.

Gilead Sciences's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 81,18 miljard dollar. Het aandeel Gilead Sciences was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Gilead Sciences 4 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 62 en de 86 dollar.

Historische beurskoersen aandeel Gilead Sciences

fundamantele data gileadsciences

Klikt u hier voor dividend aandeel Gilead Sciences. Het aandeel sloot maandag op 63,32 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.