Analisten verwachten over 2020 dalende omzet General Electric

De laatste dagen zit het aandeel General Electric (GE) weer wat in de lift. De koersstijging van de afgelopen dagen zijn echter maar een doekje voor het bloeden voor het gevallen Amerikaanse volksaandeel van weleer. Waar beleggers nu ruim 6,5 dollar betalen per aandeel was dat begin deze week nog rond de 50 dollar.

Zakenbank Goldman Sachs gaf vorige week een koopadvies met een koersdoel van 10 dollar af. Vorige week ontving GE van de Amerikaanse beurswaakhond SEC nog een zogenaamde 'Wells Notice' inzake een accountancy-onderzoek.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 78,88 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 95,22 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten General Electric in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

GE Essen ©

GE
GE


De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettoverlies van 464 miljoen dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een verlies per aandeel van 4 cent. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op -171.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,04 cent. General Electric's dividendrendement komt hiermee uit op 0,58 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de diverse industrie ligt op een summiere 0,37 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt General Electric's beurswaarde 59,52 miljard dollar. Het aandeel General Electric bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel General Electric 22 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 5 en de 13 dollar.

Historische beurskoersen General Electric

beurskoers generalelectric

Klikt u hier voor dividend aandeel General Electric. Het aandeel sloot maandag op 6,84 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.