Jim Cramer vindt overname door GE goede zet

Afgelopen vrijdag kondigde General Electric (GE) aan om het Zweedse Prismatic Sensors over te gaan nemen. Dit bedrijf is onder meer actief met röntgenstraling en siliconendetectoren. Volgens de bekende Amerikaanse belegger Jim Cramer is deze overname een goede zet omdat GE zodoende op dit terrein nog dominanter kan worden.

Cramer tevreden over overname door GEOver 2020 komt de omzet van het bedrijf uit Boston volgens de analisten uit op 79,6 miljard dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 95,22 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten General Electric in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

GE Renewable Energy Duitsland ©

GE
GE


De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 363 miljoen dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 5 cent. Zodoende komt de koerswinstverhouding op een extreme 195,2 uit.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 4 cent verwacht. General Electric 's dividendrendement komt hiermee uit op 0,41 procent. Het doorsnee dividendrendement van de diverse industrie ligt op een nihile 0,65 procent.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 84,93 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel 15 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 5 en de 13 dollar.

Koershistorie General Electric van 2007 tot 2020

fundamenteel onderzoek generalelectric

Klikt u hier voor dividend aandeel General Electric. Om 16.50 staat het aandeel 5,02 procent hoger op 9,76 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.