Analisten positief tegenover voorgenomen overname Schneider Electric

Het Franse Schneider Electric kondigde deze week een bod aan op het Spaanse Telvent. Analisten zijn overwegend positief met de voorgenomen overname en stellen dat deze past in de strategie van het concern. Mede daarom hebben de analisten overwegend positieve adviezen voor het aandeel afgegeven.

Door onze redactie

Overnamebod
Schneider Electric, een producent van elektronische apparatuur, bracht op 1 juni een bod uit op Telvent van 2 miljard dollar, wat neerkomt op ongeveer 1,4 miljard euro. Telvent maakt onder andere software voor zogeheten ‘slimme’ elektriciteitsnetwerken. Verwacht wordt dat Telvent in 2012 zijn winst per aandeel zal weten te verhogen met 2% en op langere termijn zelfs met 3%.Het bedrijf heeft een beursnotering aan de Nasdaq in New York.

Analist Alfred Glaser van CA Cheuvreux stelt dat Telvent actief is in een snel groeiende markt voor energie-efficiënte oplossingen. De analist vindt de overname dan ook positief, waarbij hij de voorgestelde overnameprijs van 1,4 miljard euro redelijk vindt. CA Cheuvreux heeft voor het aandeel een ‘outperform-advies’ uitstaan met een koersdoel van 132 euro.

De Amerikaanse zakenbank JPMorgan stelt dat de overname van Telvent in lijst in is met de overnamestrategie van Schneider Electric. De analisten hebben daarom voor het aandeel een ‘overweight-advies’ uitstaan.

Voor het aandeel staan 18 koop- en 7 houdadviezen uit, terwijl slechts 1 analist een verkoopadvies heeft uitstaan. Daardoor is de consensus zeer positief. Gemiddeld hanteren analisten een koersdoel van 127,50 euro, wat een verwacht rendement oplevert van ruim 14%.