Schneider Electric op favorietenlijsten

Schneider Electric staat bij diverse analisten momenteel op de lijst van favoriete aandelen. Volgens de marktvorsers zit er nog voldoende opwaarts potentieel in de koers en mede daarom hebben zij hun koersdoel voor het aandeel in de afgelopen maand opwaarts bijgesteld, maar tevens omdat de koers over de afgelopen maanden fors is gestegen en daardoor hun oude koersdoel had bereikt.

Door onze redactie

Oude koersdoel bereikt
De analisten van ABN AMRO hebben op 30 december hun koersdoel voor Schneider Electric opwaarts bijgesteld naar 130 euro, omdat de huidige koers van het aandeel het oude koersdoel bijna had bereikt.

De analisten wijzen erop dat Schneider Electric een hoge autonome groei realiseert, die wordt gedreven door de sterke aanwezigheid in opkomende markten. Het bedrijf behaalt bijna 40% van zijn omzet in deze gebieden. Verder stellen de analisten dat de sterke positie in de ontwikkelde landen profiteert van de stijgende investeringen in duurzame energie. Wanneer het herstel van de bouwmarkten zou doorzetten verwachten de marktvorsers dat Schneider Electric ook hiervan kan profiteren. De sector kent grote vrije kasstromen en de analisten verwachten dat de marges zullen verbeteren.

Al met al is Schneider Electric daarom voor de analisten het favoriete aandeel in de subsector elektrische apparatuur. De analisten hanteren dan ook een koopadvies en het aandeel en staat daarnaast op de Recommended List van ABN AMRO.

Winstgevendheid
Het Japanse analistenhuis Nomura Securities heeft op 17 december zijn advies voor Schneider Electric verhoogd van neutral naar buy, waarbij het koersdoel opwaarts werd bijgesteld van 105 euro naar 135 euro. Het elektronicaconcern behoort volgens de analisten tot een van de beste investeringsondernemingen door zijn hoger dan verwachte winstgevendheid. De focus van de analisten is van de vroegcyclische sectorondernemingen, waarvan de aandelen in 2010 overduidelijk zijn gestegen, verschoven naar ondernemingen in de middelcyclische sector, waartoe Schneider Electric ook behoort.

Consensus
Voor het aandeel staat slechts 1 verkoopadvies uit, terwijl 8 analisten een houd- en 14 een koopadvies hebben afgegeven. Hierdoor is de consensus overwegend positief te noemen. Gezien de positieve analisten reacties in de afgelopen weken kan er gesteld worden dat het sentiment rond het aandeel goed is.

Gemiddeld hebben analisten een koersdoel uitstaan van 111,17 euro, wat een verwacht rendement oplevert van circa -2%. Dit geeft aan dat analisten gemiddeld genomen van mening zijn dat de koers te ver is opgelopen en zij anticiperen op een klein koersdaling in de komende periode. Wordt er echter gekeken naar de koersdoelen die in de afgelopen maanden zijn afgegeven komt naar voren dat analisten wel degelijk nog opwaarts potentieel zien. De koersdoelen die de afgelopen weken zijn afgegeven liggen zelfs op een niveau van ongeveer 135 euro, wat een rendement zou betekenen van bijna 19%.

De koers van het aandeel is over de afgelopen maanden fors toegenomen. Stond de koers halverwege augustus nog op circa 85 euro, in de maanden daaropvolgend is er sprake geweest van een continue opgaande trend en bereikte de koers begin december een voorlopig hoogtepunt van bijna 120 euro. De afgelopen weken is de koers weer enigszins teruggezakt tot het huidige niveau van 112 euro, maar analisten verwachten dat de koers in de komende periode weer zal aantrekken en zal stijgen tot boven het voorlopige hoogtepunt van 2010.