GM dochter Cruise start dit jaar met tests zelfrijdende auto's

Cruise al lang niet de enige met zelfrijdende auto's

Cruise, een dochter van de Amerikaanse autogigant General Motors (GM) start eind dit jaar met het testen van zelfrijdende auto's. Het bedrijf heeft inmiddels toestemming van de overheid in Californie ontvangen. Sinds 2015 is Cruise al op dit terrein bezig. De testen bestaan uit het rijden op vastgestelde straten met snelheden van maximaal 30 mijl per uur. Het testen is echter niet toegestaan bij mist en slecht weer.

Naast Cruise zijn er inmiddels nog zo'n 60 andere bedrijven die in Californie testen met zelfrijdende auto's mogen doen. Topman Dan Ammann van Cruise stelt dat ondanks de coronapandemie er op de Amerikaanse wegen nog steeds meer ongevallen plaatsvinden. Door het 'social distancing' worden er ook meer auto's verkocht. Naast de veiligheidsvoordelen kunnen zelfrijdende auto's ook de uitstoot fors omlaag brengen. Beleggingswebsite The Street meldde dat GM 2 weken terug met First Solar nauwer gaat samenwerken om zonne-energie te krijgen voor 3 van haar fabrieken in de Amerikaanse Midwest.

Over 2020 komt de omzet volgens de analisten uit op 119,53 miljard dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 137,24 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten General Motors in beeld plus taxaties 2020

koersdata

De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 3,83 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 2,47 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 13,19.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,5 cent. General Motors's dividendrendement komt hiermee op 1,53 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielproducenten ligt op een magere 0,43 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt General Motors's marktkapitalisatie 45,63 miljard dollar. Het aandeel General Motors was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel General Motors 8 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 14 en de 39 dollar.

Historische beurskoersen General Motors

koersdata generalmotors

Klikt u hier voor dividend aandeel General Motors. Het aandeel sloot maandag op 32,59 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.