HSBC wijzigt favorietenlijst en voegt K+S en Rolls-Royce toe

De Britse zakenbank HSBC heeft afgelopen dinsdag een aantal wijzigingen doorgevoerd in zijn favorietenlijst. Waar K+S Group en Rolls-Royce zijn toegevoegd hebben Siemens en Telefonica het veld moeten ruimen. De analisten benadrukken we; dat op fundamentele basis er niets is veranderd in hun visie op de twee aandelen die uit de lijst zijn verdwenen en zij mede daarom hun positieve taxaties onveranderd hebben gelaten.

Door onze redactie

K+S Group toegevoegd aan favorietenlijst
De analisten van HSBC hebben het Duitse chemieconcern K+S Group toegevoegd aan hun ‘Europe Super Ten’ lijst, waarbij het advies ‘buy’ luidt en het koersdoel is vastgesteld op 67 euro. De analisten verwachten voor de komende maanden een positieve stroom berichten bij het aandeel. Zij doelen hierbij vooral op de internationale prijsontwikkeling van meststoffen, de sterke stikstofdivisie alsook potentiële capaciteitsuitbreidingen.

Naast K+S Group is de Britse motorenbouwer Rolls-Royce ook toegevoegd aan de ‘Europe Super Ten lijst’ van de Britse zakenbank.

Siemens en Telefonica verwijderd van favorietenlijst
Siemens is door de analisten juist verwijderd van de favorietenlijst, maar het advies blijft wel gehandhaafd op ‘overweight’ bij een koersdoel van 125 euro. De analisten vinden K+S Group en Rolls-Royce interessantere investeringen.

Ditzelfde geldt voor Telefonica , dat door de analisten eveneens is verwijderd van de favorietenlijst. Voor beide aandelen geldt daarnaast dat op fundamentele basis er niets is veranderd voor de analisten. Voor Telefonica hanteren zij daarom een ‘overweight-advies’ met een koersdoel van 22 euro.