Dramatisch jaar Simon Property

Simon Property Group net als Unibail-Rodamco Westfield en Wereldhave meer dan gehalveerd

2020 lijkt voor vastgoed wereldwijd een dramatisch jaar te zijn. Zo ook voor de Amerikaanse vastgoedgigant Simon Property Group. Deze vastgoedeigenaar bezit de meeste winkelcentra in de VS en heeft erg veel last van leegstand.

Beurskoers Simon Property Group

Simon property koers

Beurskoers hard ingestort in april dit jaar

Coronadreunen hakken er in

Naast de coronadreunen is er natuurlijk ook de trend naar steeds meer online winkelen die dus ook een negatieve impact op vastgoedbeleggers heeft. In Europa zien we hetzelfde beeld, hier hebben de bekende namen zoals Unibail-Rodamco Westfield en Wereldhave ook hun beurskoersen ruim zien halveren. Op CNBC wordt echter gesteld dat wellicht er nu wel licht aan het einde van de tunnel kan zijn.

Simon Property Group lijkt operationeel sterk

De coronacrisis hakt er bij de retailers hard in en dus is er nu veel leegstand in de grote winkelcentra. Simon Property Group zit echter in het hoogste segment en daar zien we relatief weinig schade door corona. In de VS heeft Simon Property Group onder andere het Roosevelt Field in New York. Ondanks de malaise heeft het bedrijf dit jaar nog steeds een netto kasstroom van ruim 1 miljard dollar (na de dividenduitkeringen). Eerder dit jaar nam Simon Property Group 2 grote vastgoedketens over: Brooks Brothers en Lucky Brand.

Verder is het bedrijf samen met Brokefield bezig om te proberen om het noodlijdende J.C. Penney te redden. Verder is het bedrijf in een juridisch gevecht met Taubman Centers om een overname van 3,6 miljard dollar te proberen te annuleren. Deze deal werd echter al voor de coronapandemie afgesloten.

Beleggers in het aandeel Simon Property Group kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Simon Property Group tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 6,12 dollar verwacht. Simon Property Group's dividendrendement is dus 9,4 procent. Het gemiddelde dividend van de vastgoedbedrijven ligt op een schamele 0,36 procent.

Historische dividendrendementen Simon Property Group

Over 2020 komt de omzet volgens de analisten uit op 4,5 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 5,76 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Simon Property Group in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 1,38 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 4,4 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 14,8 te liggen.

Simon Property Group's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 20,12 miljard dollar. Het aandeel Simon Property Group bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Simon Property Group 53 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 42 en de 158 dollar.

Historische beurskoersen aandeel Simon Property Group

aandelenanalyses simonpropertygroup

Klikt u hier voor dividend aandeel Simon Property Group. Om 16.57 staat het aandeel 1,11 procent lager op 65,12 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.