Kimberley-Clark ziet omzet vlakkend, hoog dividend

Kimberly-Clark's totale verkopen over het voorbije kwartaal was iets lager dan door de meeste analisten op Wall Street getaxeerd werd. De totale omzetten zakten van 4,64 miljard dollar naar 4,68 miljard dollar.

Consensus resultaten Q3 Kimberly-Clark

koersdataAnalisten hadden op 4,7 miljard dollar gerekend. Het nettoresultaat kwam uit op 472 miljoen dollar (de verwachtingen van de markt lagen op 702,05 miljoen dollar). Een jaar terug in hetzelfde kwartaal hield het bedrijf nog 671 miljoen dollar over. Zodoende kwam het resultaat per aandeel uit op 1,38 dollar.

Beleggers in het aandeel Kimberly-Clark kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Kimberly-Clark nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 4,29 dollar. Kimberly-Clark's dividendrendement komt neer op 3,13 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van persoonlijke goederen levert een beperkt dividendrendement van circa 0,27 procent op.

Historische dividendrendementen Kimberly-Clark

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 18,91 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 18,45 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Kimberly-Clark in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 2,62 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 7,65 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 17,89 uit.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Kimberly-Clark's beurswaarde 47,22 miljard dollar. Het aandeel Kimberly-Clark was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Kimberly-Clark 5 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 111 en de 160 dollar.

Historische beurskoersen Kimberly-Clark

aandelenanalyses kimberly-clark

Klikt u hier voor dividend aandeel Kimberly-Clark. Om 20.06 staat het aandeel 1,17 procent lager op 136,88 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.