Analisten eensgezind over Ballast Nedam

Bouwbedrijf Hurks maakte recent bekend een belang te hebben genomen in Ballast Nedam van 10,26%. Hurks noemt de deelneming een strategisch belang. Analisten adviseren het aandeel aan te houden. Sectorfavoriet binnen de sector Bouw/infrastructuur is BAM .

Strategisch belang
Hurks neemt een belang van 10,26% in Ballast Nedam . Bestuursvoorzitter Geert Hurks sluit een vergroting van het belang in de komende maanden niet uit. Hurks noemt de deelneming een strategisch belang. De bestuursvoorzitter is van mening dat de bedrijven goed op elkaar aansluiten mede omdat ze elkaar reeds goed kennen.

Analisten behoudend
Analisten zijn eensgezind over het aandeel Ballast Nedam . Er wordt slechts 1 koop- en 1 verkoopadvies afgeven. Daarnaast zijn er 7 houdadviezen afgegeven. De consensus voor het aandeel is neutraal.

Binnen de sector is Ballast Nedam op basis van de consensus een middenmotor. Het Nederlandse BAM is lijstaanvoerder. Voor dit aandeel worden louter koopadviezen afgegeven, 14 in getal. Heijmans wordt in de sector als minste gewaardeerd. Voor het aandeel staan slechts 1 koop- en 1 verkoopadvies uit. Daarnaast staan 11 verkoopadviezen uit.

Voor 2008 verwachten de analisten dat Ballast Nedam een omzet zal behalen van 1,37 miljoen euro. In 2007 bedroeg de omzet 1,27 miljoen euro. De winst per aandeel voor 2008 wordt door de analisten geschat op 2,57 euro. In 2007 bedroeg de wpa 2,75 euro.


Bron: Thomson Reuters

De bovenstaande grafiek toont de absolute rendementen van Ballast Nedam (blauwe lijn), Heijmans (bruin) en BAM (groen). Daarnaast is de AEX index (rood) opgenomen als benchmark. De grafiek toont aan dat alle aandelen ten opzichte van een jaar geleden een negatief rendement laten zien, wat ook geldt voor de AEX . Heijmans is de absolute underperformer met een negatief rendement van 56%. BAM doet het enigszins beter met -41%, gevolgd door de AEX met -32%. Ballast Nedam doet het het minst slecht met een negatief rendement van 25%. Het is het enige aandeel in deze vergelijking dat beter presteert dan de AEX index. Echter, dit is pas sinds deze maand (september, red.) het geval. Daarvoor was ook Ballast Nedam een underperformer ten opzichte van de AEX index.