Honeywell boekt veel meer omzet dan verwacht

De omzet van het Amerikaanse bedrijf Honeywell over het voorbije kwartaal was behoorlijk hoger dan de meeste analisten op Wall Street verwacht hadden. De omzet steeg van 9,09 miljard dollar naar 15,59 miljard dollar.

Consensus resultaten Q3 Honeywell

aandeel

De consensus van de analisten lag op 7,98 miljard dollar.

Wisselende omzetten per divisie

De inkomsten vanuit de luchtvaarttak daalden met 25 procent. Bij de onderdelen veiligheid en 'productie oplossingen' zag het bedrijf de omzet met 8 procent groeien. Bij het onderdeel PPE (personal protective equipment) steeg de omzet met maar liefst 150 procent.

Honeywell resultaten derde kwartaal

Honeywell resultaten q3

Honeywell herhaalt outlook


Voor het vierde kwartaal verwacht het bedrijf een omzet tussen de 8,2 en de 8,5 miljard dollar. De winst per aandeel zou tussen de 1,97 en 2,02 vermoedelijk uitkomen zo denkt het conglomeraat.

Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Charlotte volgens de analisten uit op 32,06 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 36,71 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Honeywell in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

Honeywell Apeldoorn kantoor ©

Honeywell
Honeywell


De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 4,89 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 6,87 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 23,96.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,6 dollar. Honeywell 's dividendrendement komt hiermee op 2,19 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de huishoudelijke goederensector ligt op een magere 0,28 procent.

Honeywell 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 120,09 miljard dollar. Het aandeel Honeywell was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel Honeywell 2 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 101 en de 184 dollar.

Om 21.10 staat het aandeel 0,21 procent hoger op 164,6 dollar.

Historische koersen aandeel Honeywell

aandelenanalyses honeywell

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.