Honeywell gaat schoenenbedrijven verkopen aan Rocky Brands in een deal van $ 230 miljoen

 • Honeywell (NYSE: HON) stemt ermee in om zijn prestatie- en lifestyle-schoenenbedrijf te verkopen aan Rocky Brands (NASDAQ: RCKY) voor ~ $ 230 miljoen.
 • Honeywell zegt dat het vijf merken zal afstoten die het als niet-kernactiviteiten beschouwt: The Original Muck Boot Company, XTRATUF vislaarzen en dekschoenen, Ranger, NEOS overschoenen en Servus beschermende rubberen laarzen.
 • Honeywell zegt dat de verkoop geen invloed zal hebben op haar financiële vooruitzichten, terwijl Rocky verwacht dat de deal onmiddellijk zal bijdragen aan de brutomarges en de winst per aandeel.

  Honeywell fundamentals

  Over 2020 verdient het bedrijf uit Charlotte volgens de gepolste analisten uit op 33.95 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2019 toen het concern 32.64 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Honeywell in beeld plus taxaties 2020

  koersdata

  Honeywell Apeldoorn ©

  Honeywell
  Honeywell


  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 5.51 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 7.87 dollar verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 25.77 uit.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3.8 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 1.87 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de huishoudelijke goederensector ligt op een summiere 0.26 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 144.24 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel 16 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 101 en de 217 dollar.

  Historische koersen aandeel Honeywell

  koersdata honeywell

  Klikt u hier voor dividend aandeel Honeywell. Om 22.10 staat het aandeel 3.68 procent lager op 202.84 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.