Hypo Real Estate gered door overheid en branchegenoten

Door de internationale kredietcrisis, zie je de laatste tijd veel ingrepen van overheden. Na de Benelux en het Verenigd Koninkrijk is nu Duitsland aan de beurt om in te grijpen. Het gaat hier om de Duitse bank Hypo Real Estate. De Duitse overheid en branchegenoten hebben een krediet van in totaal 35 miljard euro toegezegd.

Geen nationalisatie voor Hypo Real Estate
De Duitse regering is niet van plan om Hypo Real Estate te nationaliseren. Dit is gezegd door de Federale minister van Financiën. Ze hebben deze actie uitgevoerd om te voorkomen dat er de financiele crisis in Duitsland zich uitbreidt.

De onduidelijkheid van de overheidsingreep blijft de boventoon voeren. Hypo Real Estate kan met de lening vooruit en wil daarmee de problemen bij de slechte onderdelen oplossen. Een overheidswoordvoerder legde het uit dat de kredieten bedoeld zijn om de bank op een nette manier te liquideren.

Analisten zijn verdeeld
Analisten zijn verdeeld met de adviezen die zij afgeven. Met 12 koop-, 8 houd- en 14 verkoopadviezen ziet de consensus van Hypo Real Estate er niet goed uit. Met een rating van 2.5 van de 5 scoort Hypo Real Estate als een van de slechtste in de sector onroerend goed.

Het gemiddelde koersdoel van Hypo Real Estate staat nog op 19.02 euro, terwijl de koers nu rond de 4 euro staat. Het hoge gemiddelde koersdoel komt, omdat analisten hun advies nog niet vernieuwd hebben na de instorting van het aandeel Hypo Real Estate. De laatste 10 adviezen die zijn afgegeven, bevatten 6 verkoop- en 4 houdadviezen. De verkoopadviezen komen van Unicredit , Natixis, Commerzbank, Citigroup , Independent Research en Hamburger Sparkasse.

Hieronder aangegeven de stijgingen en de dalingen in procenten van het aandeel Hypo Real Estate vergeleken met de DAX 30. De grafiek loopt van 1 januari 2008 tot 30 september 2008. In de grafiek is te zien dat Hypo Real Estate een enorme daling in januari bewerkstelligd heeft. De DAX heeft ook een daling gerealiseerd in januari, maar in veel mindere mate dan Hypo Real Estate. In midden maart is het aandeel Hypo Real Estate weer flink gestegen tot eind april. De daling is weer ingezet vanaf begin mei tot september. Het aandeel kelderde eind september enorm.


Bron: Thomson Reuters