Analisten blijven negatief over Hypo Real Estate

Hypo Real Estate Group heeft een tussentijdse financiële verklaring gepubliceerd van de eerste 9 maanden van 2008. De Groep meldt een voorbelastingsverlies van 3,105 miljard euro voor het derde kwartaal van 2008. Het feit dat de financiële crisis strenger is geworden blijkt uit, dat er vorig jaar in dezelfde periode nog een voorbelastingswinst was behaald van 237 miljoen euro. Analisten reageren eensgezind negatief op de persberichten.

50 miljard voor Hypo Real Estate
Op 12 november zijn de onderhandelingen voor de 50 miljard liquiditeit faciliteit voltooid, die gedeeltelijk gegarandeerd was door de Federale Overheid. De relevante legale documentatie is ondertekend, of is klaar om ondertekend te worden. Vanaf 13 november zal de faciliteit beschikbaar gesteld worden.

Effecten van de financiële crisis
De volgende belangrijke gebeurtenissen van de internationale kredietcrisis hadden de volgende gevolgen op de inkomstenverklaring van het derde kwartaal van 2008.

● Impairments van 2,482 miljard euro met betrekking tot DEPFA bank omvat een aanpassing van 2,223 miljard euro voor goodwill.
● Verdere lasten van 307 miljoen euro werden erkend in het derde kwartaal aan de CDO portefeuille van de groep.
● Re-hedging maatregelen, de revaluatie van derivaten en de impairments van effecten na de instorting van Lehmand Brothers hadden een negatieve invloed op het netto handelsinkomen van 175 miljoen euro.
● De blootstelling rondom de IJslandse kwesties resulteerden in een impairment van 43 miljoen euro gereflecteerd in het netto handelsinkomen en het netto inkomen uit financiële investeringen.
● Een andere impairment van 39 miljoen euro was erkend in het derde kwartaal met betrekking tot de Australische Babcock & Brown Holding .

De operationele opbrengsten in het derde kwartaal resulteerde in een bedrag van -345 miljoen euro ten opzichte van 412 miljoen euro in hetzelfde kwartaal van 2007. Hieronder de resultaten van Hypo Real Estate.Hieronder een quote van Dr. Markus Fell, CFO van Hypo Real Estate Holding .

"The tremendous force which hit the Hypo Real Estate Group as a result of the unparalleled financial crisis can clearly be seen in the figures for the period ending 30 September. We are predicting an extremely negative consolidated result for the whole of 2008. The necessary restructuring of the Hypo Real Estate Group and the costs of the agreed or planned liquidity lines and capital assistance will continue to pose a major strain on consolidated result in 2009."

Analisten blijven negatief over Hypo Real Estate
Het aandeel heeft op het moment 36 adviezen gekregen van de analisten. Hiervan zijn er 3 koop-, 10 houd- en 23 verkoopadviezen gegeven. De consensus van het bedrijf is dan ook zeer negatief en heeft een rating van 1 van de 5 sterren. De adviezen die zijn afgegeven vanaf 17 november zijn eensgezind negatief. Commerzbank verlaagt hun koersdoel zelfs naar 0.50 euro. Hieronder de analisten die vanaf 17 november een advies hebben uitgebracht.

● Commerzbank – blijft bij een verkoopadvies – koersdoel van 4 euro naar 0.50 euro.
● Equinet-AG – blijft bij een verkoopadvies – koersdoel van 2.50 euro.
Credit Suisse – blijft bij een verkoopadvies – koersdoel van 1.21 euro.
● Keefe Bruyette & Woods – blijft bij een verkoopadvies – koersdoel van 2.00 euro.
● Natixis – blijft bij een verkoopadvies – koersdoel van 4 euro naar 2.50 euro.
● Kepler Research – geeft een verkoopadvies – koersdoel van 2.00 euro.
● Cazenove – geeft een houdadvies – koersdoel wordt niet afgegeven.
● WestLB – blijft bij een verkoopadvies – koersdoel van 4.50 euro.

Van de 8 analisten hierboven blijven er 7 bij hun verkoopadvies, terwijl wel de koersdoelen neerwaarts worden bijgesteld. Het gemiddelde koersdoel van de bovenste 8 analisten is 2.17 euro, terwijl de koers van het aandeel gisteren sloot op een bedrag van 3.24 euro.