Aandeel STMicroelectronics noteert met premie in halfgeleiders sector

Het Franse aandeel STMicroelectronics wordt momenteel met één de hoogste CAPE-ratio's van de producenten van halfgeleiders verhandeld. Momenteel wordt voor een aandeel nu circa 141 maal het gemiddelde resultaat per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Zodoende kost het aandeel fors hoger dan het gemiddelde aandeel uit de halfgeleiders sector dat nu circa 32 maal de gemiddelde 10-jaarswinst per aandeel kost.

Kerncijfers Europese producenten van halfgeleiders

aandeel

We zien verder dat over het afgelopen jaar de Europese producenten van halfgeleiders gemiddeld 83 procent hoger staan. Zij deden het daarmee beter dan de Amerikaanse sector die 35 procent hoger staat. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van 27 en de Europese staat op 125. Er lijkt dus hier wel degelijk een verband met de CAPE-ratio want de winnende aandelen hadden ook hogere CAPE-ratio's.

Over 2020 komt de omzet van het bedrijf uit Plan-Les-Ouates volgens de analisten uit op 9,84 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het concern 9,56 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten STMicroelectronics in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

Stmicroelectronics Schiphol ©

Stmicroelectronics
Stmicroelectronics


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 974 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 1,06 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 32,17.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 20 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 0,59 procent. Het gemiddelde dividend van de producenten van halfgeleiders ligt op een schamele 0,15 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 14 december een interim-dividend van 4 cent uit zal gaan keren.

Recentste taxaties rond de 33 euro

De laatste 3 adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van Liberum, Goldman Sachs en UBS .

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 30,63 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf december vorig jaar staat het aandeel maar liefst 50 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 14 en de 34 euro.

Historische beurskoersen aandeel STMicroelectronics

koersgrafieken stmicroelectronics

Klikt u hier voor dividend aandeel STMicroelectronics. Om 12.26 stond het aandeel 0,21 procent lager op 34,1 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.