Qualcomm kan profiteren van gat Huawei

Voor Qualcomm wordt voor 2021 door de meeste analisten alweer een recordjaar verwacht. Het bedrijf zou door 5G enorm de wind in de zeilen hebben. Volgens bronnen in Taipei zou Qualcomm het gat van Hisilcon Technologies kunnen vullen dat. Dit vanwege de eerdere sancties tegen haar Chinese moeder Huawei.

Door de krapte op de markt voor processoren zouden zowel Qualcomm als MediaTek daarom minder noodzaak hebben om hun prijzen te verlagen om zo concurrerende te worden. Recent lanceerde Qualcomm haar nieuwe processor 888 5G SoC en die werd door de meeste fabrikanten van mobiele telefoons goed ontvangen.

Wedbush erg enthousiast

Wedbush analist Dan Ives, die bekend staat als een grote Apple-fan, verhoogde vandaag zijn koersdoel voor het aandeel met 10 dollar naar 160 dollar. Zijn hele optimistische 'bullcase' scenario heeft zelfs een koersdoel van 200 dollar. Ives heeft zijn verwachtingen van de verkopen van de iPhone 12 verhoogd tot tussen de 80 en de 85 miljoen stuks. Eerder rekende Ives nog op een bandbreedte van 65 tot 70 miljoen stuks.

Koers Qualcomm op recordhoogte

Qualcomm koers

Jaarverwachtingen Qualcomm

Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit San Diego volgens de analisten uit op 30,14 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 21,73 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Qualcomm in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

Qualcomm San Jose ©

Qualcomm
Qualcomm


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 8,15 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 7,08 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 22,43.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,6 dollar. Qualcomm 's dividendrendement komt neer op 1,64 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de telecommunicatiebedrijven ligt op een magere 0,62 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 4 maart een interimdividend van 68 cent uit zal gaan keren.

Laatste koersdoelen rond de 115 dollar

ABN AMRO , Sanford C. Bernstein & Co en KBC Securities gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 181,83 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds december vorig jaar staat het aandeel maar liefst 94 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 58 en de 159 dollar.

Historische beurskoersen aandeel Qualcomm

koersgrafieken qualcomm

Klikt u hier voor dividend aandeel Qualcomm. Het aandeel sloot dinsdag op 158,8 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.