Qualcomm, SSW hebben een deal van $ 4,5 miljard voor Veoneer

 • Qualcomm (NASDAQ:QCOM) en SSW Partners hebben een definitieve deal aangekondigd om Veoneer (NYSE:VNE) over te nemen voor $ 4,5 miljard.
 • Dat is een contante transactie van $ 37 per aandeel. En Veoneer heeft zijn overnameovereenkomst met Magna International (NYSE:MGA) beëindigd en de speciale vergadering van 19 oktober geannuleerd die het had ingesteld om die deal goed te keuren.
 • Het plan is dat SSW Partners, een investeringspartnerschap, het kapitaal van Veoneer overneemt; de Tier 1-leveranciersactiviteiten behouden; en verkoop de Arriver-activiteiten aan Qualcomm (waar al een zakelijke relatie is).
 • Qualcomm zou de middelen Computer Vision, Drive Policy en Driver Assistance van Arriver opnemen in zijn Snapdragon Ride Advanced Driver Assistance Systems-oplossing.
 • Qualcomm is de "natuurlijke eigenaar van Arriver", zegt Cristiano Amon, CEO van Qualcomm . "Wij zijn van mening dat deze transactie en structuur zowel de aandeelhouders van Qualcomm als de aandeelhouders van Veoneer ten goede komen, alle bedrijven van Veoneer positioneert voor succes en een aantrekkelijke kans biedt aan klanten en werknemers."

  Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit San Diego volgens de analisten uit op 33.02 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 21.73 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Qualcomm in beeld plus taxaties 2021

  fundamenteel onderzoek

  Qualcomm Utrecht ©

   <a href='/aandeel/profiel/412-qualcomm'>Qualcomm</a>
  Qualcomm


  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 9.4 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 8.26 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 15.32 te liggen.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2.6 dollar. Qualcomm 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 2.05 procent. Het gemiddelde dividend van de telecommunicatiebedrijven ligt op een prima 4.01 procent.

  Laatste taxaties rond de 122 dollar

  Sanford C. Bernstein & Co, KBC Securities en Bank of America Merrill Lynch gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 144.9 miljard dollar. 3

  Het aandeel sloot vrijdag op 126.55 dollar.

  Historische beurskoersen aandeel Qualcomm

  fundamenteel onderzoek qualcomm

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.