Netapp in lijn met consensus Q3

NetApp 's omzet over het voorbije kwartaal was ongeveer overeenkomstig de voorspellingen van de analisten. Het bedrijf zag haar omzet omhoog gaan en haar nettoresultaat dalen. De omzet ging omhoog met 1,24 miljard dollar naar 1,3 miljard dollar zo bleek uit een publicatie van donderdag. De consensus van de analisten lag op 1,35 miljard dollar.

Het bedrijf rapporteerde een nettoresultaat van 77 miljoen dollar (de markt voorzag op 192,3 miljoen dollar). Een jaar terug in hetzelfde kwartaal hield het bedrijf nog 103 miljoen dollar over. Zodoende kwam het resultaat per aandeel uit op 0,35 cent.

Consensus resultaten Q3 NetApp

sectoranalyse

Netapp resultaten Q3 2020

Netapp results

Balans Netapp

Netapp resultaten

Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Sunnyvale volgens de analisten uit op 5,61 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het concern 5,41 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten NetApp in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

Netapp Nederland Schiphol ©

Netapp
Netapp


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 871 miljoen dollar. Over dit jaar ligt de consensus van NetApp 's resultaat per aandeel op een winst van 3,89 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 15,71 te liggen.

Fors dividend NetApp

De consensus van het dividend ligt op 1,92 dollar per aandeel. NetApp 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,14 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwareproducenten ligt op een nihile 0,29 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 7 januari een interimdividend van 48 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 14,67 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds december vorig jaar staat het aandeel 2 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 35 en de 65 dollar.

Koershistorie NetApp 2007-2020

beurskoers netapp

Klikt u hier voor dividend aandeel NetApp. Het aandeel sloot donderdag op 61,12 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.