Boeing gaat salarissen bevriezen

Boeing meldde deze week dat het haar variabele beloningen gaat bevriezen. Het bedrijf stelt dat het zeker 3 jaar nodig heeft om van de coronadreun te herstellen. Topmanagers en andere executives zullen dus geen bonussen ontvangen maar zullen wel een beloning in aandelen krijgen, op basis van de beurskoers van 14 december 2023. Over het derde kwartaal van dit jaar boekte het bedrijf een verlies van 754 miljoen dollar. De omzet daalde in dat kwartaal met ruim 30 procent naar 14,1 miljard dollar.

Boeing analistenverwachtingen

De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Chicago over dit jaar ligt volgens de analisten op 58,27 miljard dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 84,82 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Boeing in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

Boeing Oekraine ©

Boeing
Boeing


De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettoverlies van 5,45 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een verlies per aandeel van 8,98 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op -25,56.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2,02 dollar verwacht. Boeing 's dividendrendement komt neer op 0,88 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de luchtvaart- & defensiesector ligt op een magere 0,21 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 12 februari een interimdividend van 51 cent uit zal gaan keren.

Recentste taxaties rond de 288 dollar

Jefferies & Co., UBS en ABN AMRO gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 130,27 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf december vorig jaar staat het aandeel 29 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 89 en de 350 dollar.

Historische beurskoersen Boeing

aandelenanalyses boeing

Klikt u hier voor dividend aandeel Boeing. Het aandeel staat om 19.43 1,44 procent lager op 229,5 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.