Jack Ma van Alibaba nog steeds spoorloos

 • Het mysterie over de verblijfplaats van Jack Ma, de oprichter van Alibaba en Ant Group, begint te heviger worden naarmate berichten aan de oppervlakte komen dat hij niet op zijn eigen talentenjacht verscheen en dat zijn socialemedia-accounts sinds oktober inactief zijn geworden
 • In een toespraak gehouden op de Bund Finance Summit in Shanghai op 24 oktober, protesteerde Ma tegen de traditionele banken van China omdat ze opereerden met een "pandjesbaas" -mentaliteit
 • Op 3 november, slechts twee dagen voor de geplande IPO van Ant Group van US $ 34 miljard, trokken Chinese toezichthouders de stekker uit het proces, terwijl Ma het advies kreeg om in het land te blijven toen ambtenaren een anti-monopolieonderzoek lanceerden
 • Op 1 januari meldde de Financial Times dat Ma werd vervangen in zijn eigen show, "Africa's Business Heroes", net voordat de finale zou plaatsvinden. Zijn foto's werden ook verwijderd van de beoordelingswebpagina en hij was nergens te zien in een promotievideo
 • De Chinese regering heeft een lange geschiedenis van meedogenloze maatregelen tegen haar binnenlandse critici. In maart vorig jaar verdween vastgoedmagnaat Ren Zhiqiang nadat hij de Chinese voorzitter Xi Jinping een "clown" had genoemd vanwege zijn slechte aanpak van de uitbraak van het coronavirus in Wuhan.

  Fundamentals Alibaba

  Over 2020 komt de omzet van het bedrijf uit Hangzhou volgens de analisten uit op 700,09 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het concern 509,71 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Alibaba in beeld plus taxaties 2020

  fundamantele data

  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 183,13 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 66,85 dollar verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 3,4 uit.

  Voor dit jaar verwachten de analisten dat het bedrijf geen dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de internetbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,12 procent op.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 4705,76 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf januari vorig jaar staat het aandeel 1 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 170 en de 319 dollar.

  Historische beurskoersen aandeel Alibaba

  fundamantele data alibaba

  Klikt u hier voor dividend aandeel Alibaba. Het aandeel sloot maandag op 227,37 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.